Wat houdt interactieve tv precies in?

smart tv

Steeds meer providers bieden interactieve tv aan. Hierdoor ben je onder andere in staat om zelf te bepalen wanneer je welke programma’s bekijkt en ben je niet meer afhankelijk van het uitzendschema van de zenders. Daarnaast kun je vaak ook uitzendingen terugkijken wanneer je deze gemist hebt en kun je zelfs films huren om thuis te bekijken. Wat houdt interactive tv precies in en waar moet je op letten als je van deze dienst gebruik wilt maken?

 

Providerkeuze

logo van ziggoAller eerst dien je te kijken naar de providers die interactieve tv aanbieden. Niet iedere provider maakt hier namelijk gebruik van, echter hebben wel de meeste providers die in Nederland actief zijn een dienst die hier in ieder geval op lijkt. Daarnaast zijn ook de prijzen en kenmerken verschillende per provider. Het is dan ook aan te raden om de verschillen op een rij te zetten en ze goed te vergelijken. Zo kan het zijn dat de ene provider op het oog duurder lijkt dan de andere, echter krijg je hier dan wel vaak meer opties en mogelijkheden bij die een andere provider weer niet heeft. Je dient dus goed na te denken aan hoe je de interactieve televisie dienst wilt gebruiken en welk budget je hier voor over hebt.

Jij kunt kiezen uit

Internet

kpnOm van interactieve tv gebruik te kunnen maken is het van belang dat je over een internet aansluiting beschikt. Het is niet mogelijk om de dienst via de reguliere kabel aan te bieden. Wel is het mogelijk om via een internet verbinding de mogelijkheden van interactive tv zo veel mogelijk te benutten. Je kunt dan ook zelfs programma’s pauzeren, later starten of terugkijken. Hierbij kun je de dienst het beste vergelijken met het streamen van films.

Pakketten

De meeste providers die interactieve tv aanbieden maken gebruik van verschillende pakketten. Zo is het in de meeste gevallen noodzakelijk dat je een internet abonnement bij de provider afsluit voordat je gebruik kan maken van interactieve tv. De providers bieden vaak dan ook een alles in één pakket aan, hierbij is zowel het internet, tv en telefoon bij dezelfde provider ondergebracht. Vaak zijn de tarieven bij dergelijke pakketten ook iets aantrekkelijker en werken de verschillende onderdelen goed met elkaar samen. Vaak kun je ook alleen internet en interactieve tv afsluiten bij de providers, een vaste telefoonlijn kom je dan ook steeds minder vaak tegen.

Extra opties en mogelijkheden

Bij de meeste providers houdt interactieve tv in dat je eenvoudig programma’s terug kunt kijken die je gemist hebt en dat je programma’s kunt pauzeren of weer vanaf het begin kunt start. Deze laatste optie is in het leven geroepen voor mensen die net het begin van een bepaald programma hebben gemist, maar wel het gehele programma willen bekijken. Sommige providers bieden hierbij nog enkele extra opties aan, vaak tegen een meerprijs. Zo kun je bij sommige providers er voor kiezen om tv programma’s op te nemen. Daarnaast maken enkele andere providers gebruik van een soort abonnementsdienst waarbij je de keuze krijgt uit een groot aantal films die je kunt bekijken. Vaak is dit voordeliger dan de films per stuk huren. Een andere mogelijkheid die veel providers toepassen is dat je niet ieder programma eindeloos terug kunt kijken, maar vaak wordt dit beperkt tot een aantal dagen. Ook hierbij kun je vaak voor een kleine meerprijs deze maximale tijd verlengen, zodat je bijvoorbeeld twee weken de programma’s terug kunt kijken.

 

Meerdere schermen

Een ander voordeel van interactieve tv is dat je ook televisie kunt kijken via de eigen applicatie van de providers. Hierdoor kun je een programma starten op de televisie, zoals je normaal ook tv zou kijken. Echter kan een ander gezinslid een programma bekijken via de tablet. Interactieve tv maakt het bij de meeste providers mogelijk om twee schermen tegelijk van televisie te voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *