Waar dient een wifi repeater voor?

een wifi versterker

 

Het wordt voor steeds meer mensen belangrijker om thuis over een goed en degelijk wifi netwerk te beschikken. Doordat er steeds meer apparaten in huis komen die een internet verbinding nodig hebben is het van groot belang om altijd over een goede internet verbinding te beschikken. Veel routers zijn echter niet in staat om over een grotere afstand een stabiele en snelle verbinding te realiseren. Wanneer je hier last van hebt kun je dan ook overgaan tot het aanschaffen van een wifi repeater. Wat doet een dergelijk apparaat precies?

Let op, een wifi repeater wordt ook wel een

  • wifi versterker
  • booster
  • draadloze versterker
  • wifi booster

genoemd.

Versterken

Een wifi booster zorgt er in principe voor dat het signaal dat van je router afkomstig is nog eens extra wordt versterkt. Wanneer je de repeater op een strategische plek plaatst kun je op die manier een veel groter bereik realiseren. Zo kun je bijvoorbeeld de router op de begane grond plaatsen en de repeater op de eerste verdieping. Dit houdt in dat je ook op zolder nog een goed signaal kunt ontvangen. Zo zorg je er voor dat iedereen in huis altijd over een snelle en stabiele verbinding beschikt. Dit is erg belangrijk omdat er steeds meer apparaten in huis komen die worden aangesloten op het netwerk middels een draadloze wifi verbinding.

de werking van een wifi repeater

Verschillende toepassingen

Het hebben van een goed en sterk wifi signaal wordt steeds belangrijker. Onder andere wanneer je online wilt gamen of je een smart tv hebt op een plek die verder af ligt van de router heb je een sterk en stabiel signaal nodig. Daarnaast kan het zijn dat je ook buiten in de tuin nog wifi wilt ontvangen of in het algemeen bezien op alle verdiepingen van je huis. De normale gangbare router is vaak niet in staat om een zeer groot bereik voor elkaar te krijgen en het ontvangst is vaak dan ook beperkt. Door middel van het in gebruik nemen van een wifi repeater los je dit probleem voor een groot deel op en beschik je overal in en rondom het huis over een sterk signaal.

 

Plaatsen van de wifi versterker

De plek waar je de repeater installeert is van groot belang en heeft ook veel invloed op de algehele werking en verbetering van het signaal. Allereerst is het vanzelfsprekend om de booster niet op een plaats te zetten waar je al geen bereik hebt. Hierdoor kan ook de repeater zelf het eigenlijke signaal van de router niet ontvangen en heeft de repeater ook geen nut. Het is dan ook belangrijk om eerst in kaart te brengen waar het signaal van de router nog wel ontvangen kan worden en waar niet. Zo is het ook niet verstandig om de repeater te dicht bij de router te plaatsen. Hierdoor heb je de eerste meters weinig voordeel van de draadloze versterker, omdat je daar normaliter ook al het signaal kan ontvangen. Je kunt de repeater dan ook het beste plaatsen op de plek waar het signaal van de router minimaal is. Hierdoor is de wifi-versterker alsnog in staat om het signaal van de router op te pakken en zit je ook de router niet in de weg door de repeater te dichtbij te plaatsen. Wanneer je de booster op precies het juiste punt neer zet vergroot je het bereik van het draadloze signaal enorm doordat beide apparaten elkaar ondersteunen en versterken.


 

Snelheid

Het kan zijn dat de snelheid van het signaal dat uit de repeater komt iets minder snel is dan wanneer je direct met de router bent verbonden. Dit ligt aan beide apparaten. Allereerst is het dan ook van belang om een router te gebruiken die het signaal van begin af aan al op maximale snelheid uitzendt. Dit stelt de versterker in staat om ook op hoge snelheid het signaal te kunnen ontvangen. Echter zal er altijd iets van de kwaliteit van het signaal verloren gaan wanneer je een repeater gebruikt.